Nem webáruház, csak termékbemutató oldal! A termékeket a www.anrodiszlec.hu címen üzemelő webáruházban tudja megvásárolni!
Marbet díszléc, stukkó, rozetta
Kis- és nagykereskedelem - házhozszállítással!
Rozetta - mennyezeti díszMinta nélküli díszlécMintás díszlécSarokelem
  Megrendelés, házhozszállítás:   Telefon: 06-52/220-054.   Fax: 06-52/561-149.   E-mail: marbet@anro.hu
Miért éppen polisztirol díszlécet vásároljak interneten? Polisztirol díszléc házhozszállítási feltételek Polisztirol díszléc házhozszállítási feltételek
Kategóriák
Bordűrlécek

Decorative díszléc (C)

Exclusive dekorléc (B)

Fénykábel - flexibilis

LED rejtett világítás

LUX holkerléc (E)

Mennyezeti burkolólap

Mini stukkó

Polisztirol sarok dísz

Ragasztó, szerszám

Rozetta
 
Információk
Galéria

Beépítés - burkolólap

Beépítés - díszléc

Beépítés - rozetta

Szállítás

Elérhetőség
 
LED Lámpa Webáruház

Mennyezeti burkolólap beépítése

Szerelési tanácsok a mennyezeti kazetták és díszek elhelyezéséhez.

- A megfelelő alap:
A kazetták a következő felületű mennyezetekre és oldalfalakra ragaszthatók: meszes, meszes-cementes, gipszes vakolatok, gipszkarton, forgácslap, beton, épületkerámia (tégla, üreges falazóelem), szilikátok és hasonlók. Ajánlott, hogy az alap egyenletes, száraz, kemény, stabil felületű, továbbá por és zsírmentes legyen.

- Az alap előkészítése:
Az alapot tisztítsuk meg a portól, zsírtól, viasztól és más szennyeződéstől. Az öreg, hulló vakolatot el kell távolítani! A réseket ki kell tölteni glettel, gipsszel, vagy habarccsal. A további munkákat az alapozási munkák befejezése után egy nappal lehet folytatni.

- Lerakási tanácsok:
1. A mennyezet közepének, a munka kezdőpontjának kijelölése.
A mennyezeti elemek egyenletes felhelyezéséhez szükséges a mennyezet közepének kijelölése, ahonnan a felragasztást kezdeni fogjuk. A mennyezet két átlója mentén húzzunk ki zsineget, és azok metszéspontja jelöli ki a mennyezet középpontját. A mennyezet közepének és a mennyezet közepén áthaladó merőleges vonalak kijelöléséhez javasoljuk egy másik személy segítségét is igénybe venni. A megjelölt mennyezeti középponton át ki kell jelölnünk két egymásra és a falra is merőleges vonalat, amely a mennyezetet négy egyforma négyzetre osztja.

2. A ragasztó felviteli módjai a mennyezeti kazettára.
Vigyük fel a mennyezeti burkolólap hátsó felületére (a teljes felületre, vagy csak pontokban) a TITAN PLUS ragasztót kb. 8-10 mm vastagságban. Hogy elkerüljük a mennyezeti kazetták közötti rések keletkezését, bekenhetjük a kazetták oldalsó éleit TITAN S átlátszó ragasztóval.

3. Az első mennyezeti elem felragasztása.
Az első ragasztóval bekent elemet úgy kell felhelyezni, hogy az párhuzamos legyen a falakkal és az egyik sarka rajta legyen a korábban megjelölt középponton, ügyelve arra, hogy a felragasztott elem élei a felrajzolt és egymásra merőleges vonalakkal párhuzamosak legyenek.

4. A felragasztás művelete.
A ragasztás alatt ügyelni kell arra, hogy a mennyezeti elemet kellően megnyomjuk ahhoz, hogy a felvitt ragasztó erősen tapadjon (szétterüljön) a felragasztandó felületre, de ugyanakkor az elem ne sérüljön. Figyelem! Minden mennyezeti elem nyíllal van ellátva azon az oldalon, ahová a ragasztót fel kell vinni, megkönnyítendő a munkát ragasztáskor.

5. Az egyes elemek sorban való felragasztása.
A következő mennyezeti kazettákat ragasszuk fel párhuzamos sorokban, figyelve arra, hogy a kazetta szélek jól illeszkedjenek egymáshoz.

6. Szegőlécek felragasztása.
A mennyezet és a fal illeszkedésénél ragasszon fel ízlése szerinti színű és profilú díszlécet. Hogy professzionális illesztést érjünk el a lécek sarkainak ragasztásánál, a léceket előbb megfelelő szögben el kell vágni (gérvágó ládában). Az esetlegesen keletkezett rések kitölthetők akryl fugatömítővel. Az egymással érintkező léceket TITAN S ragasztóval ragasszuk össze. Abban az esetben, ha el kell vágnunk a lécet, akkor azt nagyon pontosan, kis ráhagyással tegyük, úgy, hogy az utolsó ragasztandó léc is befeszüljön.


FIGYELEM! A lécek, rozetták, bordűrök és különösképpen az extrudált profilú "LUX"-hoz a Marbet cég a TITAN Premium ragasztót ajánlja. A ragasztó - továbbfejlesztett összetételének köszönhetően - használata könnyű, a ragasztás erős és nedvességgel szemben ellenálló.


A gyártó jótanácsai:
1. Mennyezetburkoló lapok alternatív felhelyezése.

Fúgás beépítés, tehát bizonyos pl.: 1 cm-es réssel az elemek között. Diagonális beépítés, a mennyezet átlói mentén felhelyezett elemek.

2. Festés, ragasztás.

A mennyezeti elemek a későbbiekben ízlés szerinti színre festhetők vízalapú festékekkel (pl. emulziós festékkel). A mennyezeti elemek ragasztásához a következő ragasztókat ajánljuk: TITAN PLUS, TITAN PREMIUM, TITAN S és a TITAN GRUNT alapozó. Csak a leírt ragasztási eljárással végzes ragasztás garanciális.

A cikkhez kapcsolódó termékek:
Anet M mennyezeti burkolólap
Anet M mennyezeti burkolólap
Mars mennyezeti burkolólap
Mars mennyezeti burkolólap
Jovisz mennyezeti burkolólap
Jovisz mennyezeti burkolólap
Titan Plus polisztirol álmennyezeti ragasztó 4 kg
Titan Plus polisztirol álmennyezeti ragasztó 4 kg
Bryza mennyezeti burkolólap
Bryza mennyezeti burkolólap
Okta mennyezeti burkolólap
Okta mennyezeti burkolólap