Nem webáruház, csak termékbemutató oldal! A termékeket a www.anrodiszlec.hu címen üzemelő webáruházban tudja megvásárolni!
Marbet díszléc, stukkó, rozetta
Kis- és nagykereskedelem - házhozszállítással!
Rozetta - mennyezeti díszMinta nélküli díszlécMintás díszlécSarokelem
  Megrendelés, házhozszállítás:   Telefon: 06-52/220-054.   Fax: 06-52/561-149.   E-mail: marbet@anro.hu
Miért éppen polisztirol díszlécet vásároljak interneten? Polisztirol díszléc házhozszállítási feltételek Polisztirol díszléc házhozszállítási feltételek
Kategóriák
Bordűrlécek

Decorative díszléc (C)

Exclusive dekorléc (B)

Fénykábel - flexibilis

LED rejtett világítás

LUX holkerléc (E)

Mennyezeti burkolólap

Mini stukkó

Polisztirol sarok dísz

Ragasztó, szerszám

Rozetta
 
Információk
Galéria

Beépítés - burkolólap

Beépítés - díszléc

Beépítés - rozetta

Szállítás

Elérhetőség
 
LED Lámpa Webáruház

Mennyezeti burkolólap beépítése

Szerelési tanácsok a mennyezeti kazetták és díszek elhelyezéséhez.

- A megfelelő alap:
A kazetták a következő felületű mennyezetekre és oldalfalakra ragaszthatók: meszes, meszes-cementes, gipszes vakolatok, gipszkarton, forgácslap, beton, épületkerámia (tégla, üreges falazóelem), szilikátok és hasonlók. Ajánlott, hogy az alap egyenletes, száraz, kemény, stabil felületű, továbbá por és zsírmentes legyen.

- Az alap előkészítése:
Az alapot tisztítsuk meg a portól, zsírtól, viasztól és más szennyeződéstől. Az öreg, hulló vakolatot el kell távolítani! A réseket ki kell tölteni glettel, gipsszel, vagy habarccsal. A további munkákat az alapozási munkák befejezése után egy nappal lehet folytatni.

- Lerakási tanácsok:
1. A mennyezet közepének, a munka kezdőpontjának kijelölése.
A mennyezeti elemek egyenletes felhelyezéséhez szükséges a mennyezet közepének kijelölése, ahonnan a felragasztást kezdeni fogjuk. A mennyezet két átlója mentén húzzunk ki zsineget, és azok metszéspontja jelöli ki a mennyezet középpontját. A mennyezet közepének és a mennyezet közepén áthaladó merőleges vonalak kijelöléséhez javasoljuk egy másik személy segítségét is igénybe venni. A megjelölt mennyezeti középponton át ki kell jelölnünk két egymásra és a falra is merőleges vonalat, amely a mennyezetet négy egyforma négyzetre osztja.

2. A ragasztó felviteli módjai a mennyezeti kazettára.
Vigyük fel a mennyezeti burkolólap hátsó felületére (a teljes felületre, vagy csak pontokban) a TITAN PLUS ragasztót kb. 8-10 mm vastagságban. Hogy elkerüljük a mennyezeti kazetták közötti rések keletkezését, bekenhetjük a kazetták oldalsó éleit TITAN S átlátszó ragasztóval.

3. Az első mennyezeti elem felragasztása.
Az első ragasztóval bekent elemet úgy kell felhelyezni, hogy az párhuzamos legyen a falakkal és az egyik sarka rajta legyen a korábban megjelölt középponton, ügyelve arra, hogy a felragasztott elem élei a felrajzolt és egymásra merőleges vonalakkal párhuzamosak legyenek.

4. A felragasztás művelete.
A ragasztás alatt ügyelni kell arra, hogy a mennyezeti elemet kellően megnyomjuk ahhoz, hogy a felvitt ragasztó erősen tapadjon (szétterüljön) a felragasztandó felületre, de ugyanakkor az elem ne sérüljön. Figyelem! Minden mennyezeti elem nyíllal van ellátva azon az oldalon, ahová a ragasztót fel kell vinni, megkönnyítendő a munkát ragasztáskor.

5. Az egyes elemek sorban való felragasztása.
A következő mennyezeti kazettákat ragasszuk fel párhuzamos sorokban, figyelve arra, hogy a kazetta szélek jól illeszkedjenek egymáshoz.

6. Szegőlécek felragasztása.
A mennyezet és a fal illeszkedésénél ragasszon fel ízlése szerinti színű és profilú díszlécet. Hogy professzionális illesztést érjünk el a lécek sarkainak ragasztásánál, a léceket előbb megfelelő szögben el kell vágni (gérvágó ládában). Az esetlegesen keletkezett rések kitölthetők akryl fugatömítővel. Az egymással érintkező léceket TITAN S ragasztóval ragasszuk össze. Abban az esetben, ha el kell vágnunk a lécet, akkor azt nagyon pontosan, kis ráhagyással tegyük, úgy, hogy az utolsó ragasztandó léc is befeszüljön.


FIGYELEM! A lécek, rozetták, bordűrök és különösképpen az extrudált profilú "LUX"-hoz a Marbet cég a TITAN Premium ragasztót ajánlja. A ragasztó - továbbfejlesztett összetételének köszönhetően - használata könnyű, a ragasztás erős és nedvességgel szemben ellenálló.


A gyártó jótanácsai:
1. Mennyezetburkoló lapok alternatív felhelyezése.

Fúgás beépítés, tehát bizonyos pl.: 1 cm-es réssel az elemek között. Diagonális beépítés, a mennyezet átlói mentén felhelyezett elemek.

2. Festés, ragasztás.

A mennyezeti elemek a későbbiekben ízlés szerinti színre festhetők vízalapú festékekkel (pl. emulziós festékkel). A mennyezeti elemek ragasztásához a következő ragasztókat ajánljuk: TITAN PLUS, TITAN PREMIUM, TITAN S és a TITAN GRUNT alapozó. Csak a leírt ragasztási eljárással végzes ragasztás garanciális.

A cikkhez kapcsolódó termékek:
Chicago mennyezeti burkolólap
Chicago mennyezeti burkolólap
Pyrmont mennyezeti burkolólap
Pyrmont mennyezeti burkolólap
Luxfer mennyezeti burkolólap
Luxfer mennyezeti burkolólap
Flora mennyezeti burkolólap
Flora mennyezeti burkolólap
Terra mennyezeti burkolólap
Terra mennyezeti burkolólap
Malta mennyezeti burkolólap
Malta mennyezeti burkolólap